Dünyada en çok üretilen meyvelerden biri olan muz, yeşil renkte hasat edilir. Muz 6-7 hafta gibi kısa bir depolama süresine bırakılmadan önce iki önemli süreç başlar. Bunlar sararma (meyvenin sadece dış kabuk renginin iyileştirilmesi) ve olgunlaşmadır (meyvenin istenilen tat, renk, kaliteye getirilmesi).
Bunun için özel koşulların sağlanacağı özel odalara ihtiyaç vardır. Serbest bırakılacak muzlar, Frigo Sistem tarafından tasarlanan bu özel odalarda 3 ila 8 gün boyunca belirli sıcaklık, nem ve etilen değerlerinde muhafaza edilir. Ayrıca özel havalandırmaya tabi tutulurlar. Tüm bu süreçlerin son derece titiz bir anlayışla ve piyasadaki ürünün beklentilerine göre uygun odalarda gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Frigodora , yürüttüğü projeler ve hazırladığı eğitim çalışmaları sayesinde gıda depolama alanında geniş bir deneyime sahiptir. Bu tecrübenin sonucunda muz olgunlaştırma ve olgunlaştırma odası konusunda kullanıcı beklentilerine uygun çözümler sunmaktadır.